Mayonaise zonder ei – Recept
Mayonaise is een saus gemaakt van eidooier, olie, mosterd en azijn. Zelf gemaakte mayonaise is natuurlijk altijd lekkerder dan uit de pot en daarnaast weet je ook wat er in zit als je het zelf maakt. Althans…dat hoop je. Op het moment van dit schrijven worden er eieren uit de handel gehaald omdat deze besmet/vervuild zijn met Finopril. Lang leve de voedingsindustrie. Goed gedaan jongens. Geld is blijkbaar belangrijker dan gezondheid. Ik koop maar even geen eitjes meer.
Maar ja, hoe zit het dan met mayonaise? Zelf maken met ei? Of uit de pot? Wie zegt dat er in de pot geen vuile eieren zijn gebruikt? Tijd voor een gezond alternatief ZONDER ei!
Geen eigen recept, maar heb het ontleent aan: https://veganistischkoken.be/vegan-mayonaise-maken-zonder-eieren/
Let op, in de koelkast beperkt houdbaar. Maximaal 2 weken.
Eet smakelijk 🙂
- 100 ml soyamelk ongezoete!
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 el wittewijn azijn
- 1 el Dijon mosterd
- 1 snufje Zeezout naar smaak
- Peper naar smaak
- Giet de soyamelk in de beker/pot en voeg de mosterd, azijn, zout en peper toe. Meng alles even kort door elkaar.
- Zet de staafmixer op een gematigde (maar niet te lage) stand en plaats 'm in het mengsel.
- Voeg langzaam de olie toe terwijl je met de staafmixer langzaam op en neer gaat. Zorg dat je als het ware 'lucht opzuigt' en de massa zich goed mengt. Stop met mixen als de mayonaise dik genoeg is.








He wauw. Bedankt. Hij lukt meteen. Een super makkelijk en snel recept! Handig