Aioli is de oorspronkelijke Spaanse (Catalaanse) knoflooksaus. Het verschil tussen aioli en de knoflooksaus, die wij bijvoorbeeld over shoarma kieperen, is dat aioli alleen gemaakt wordt van knoflook, olijfolie en citroensap. De knoflooksaus zoals wij die kennen wordt voornamelijk gemaakt met mayonaise en/of yoghurt.

Aioli- Catalaanse knoflooksaus
Recept Afdrukken
Aioli, oorspronkelijke Spaanse knoflooksaus
Aioli- Catalaanse knoflooksaus
Recept Afdrukken
Aioli, oorspronkelijke Spaanse knoflooksaus
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Laat alle ingredienten op kamertemperatuur komen.
  2. Snij of hak de knoflook fijn.
  3. Doe de knoflook samen met een snuf zeezout in een glazen kom en stamp fijn.
  4. Tijdens het stampen, voeg steeds een beetje olie bij. Je kunt het kommetje het beste zitten tussen de benen nemen zodat je kunt stampen en schenken tegelijk.
  5. Voeg de citroensap toe.
  6. Blijf doorstampen. Na een tijdje wordt het een gladde saus. Je Alioli is klaar.
  7. Dip smakelijk.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Categories: Sauzen

Leave a Reply


Recente Recepten

Mayonaise zonder ei –...

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Luchtige boterkoek

Posted on jun - 6 - 2016

0 Comment

Zomerse peultjes

Posted on mei - 9 - 2016

0 Comment

Beure Blanc Botersaus

Posted on mrt - 19 - 2016

0 Comment

Recente berichten

Regrow your foods

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Oliebollen! De lekkerste bak...

Posted on dec - 22 - 2016

0 Comment

IBM Chef Watson

Posted on feb - 22 - 2016

0 Comment

Sponsors, klikken is aardig