Heerlijke zomerse peultjes. Lekker makkelijk, snel en zomers. Lekker als bijgerecht, maar met wat meer peultjes ook een prima hoofdgerechtje met gebakken aardappeltjes en een hamburgertje.
- 1 zakje Peultjes
- 1 bosje Peterselie
- 1 halve Rode peper Of een hele naar smaak
- 1 Lente ui
- 1 Klontje Roomboter
- 1 blokje Tuinkruiden boullion
- Peper Naar smaak
- Zeezout Vers gemalen
- Nootmuskaat Vers gemalen
- Breng 1 liter water aan de kook met het blokje tuinkruiden.
- Kook de peulen in het water. Maximaal 2 minuten. De peulen moeten knapperig blijven.
- Giet af in een vergiet en spoel na met koud water. Zo voorkom je het doorgaren van je peulen.
- Breng op smaak met gemalen zeezout en peper naar smaak en rasp er wat nootmuskaat doorheen.
- Doe het klontje roomboter bij de peultjes en laat smelten.
- Snij ondertussen de rode peper in plakjes, het lente uitje in ringetjes en het bosje peterselie fijn.
- Als de boter is opgelost, voeg dan de rode peper, het lente uitje en de peterselie toe.
- Eet smakelijk. Lekker bij gebakken aardappels of aardappel puree met een hamburgertje.