Verse Knoflooksaus

Je kent het wel. Lekker barbecueen of grillen en nog even snel wat saus halen in de vorm van een lekker potje geur-, smaak- en kleurstoffen. Jakkie bah! Je eigen verse knoflooksaus maken is niet zoveel werk en is vele malen lekkerder. Je maakt er tevens mooie sier mee bij je gasten.

Verse Knoflooksaus
Recept Afdrukken
Eigen verse knoflooksaus
Porties Prep Tijd
4 Personen 20 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 20 Minuten
Verse Knoflooksaus
Recept Afdrukken
Eigen verse knoflooksaus
Porties Prep Tijd
4 Personen 20 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 20 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Het basisrecept is redelijk simpel.
  2. In een schaal doe je 4 grote eetlepels yoghurt en 1 eetlepel mayonaise. Je mengt dit door elkaar.
  3. Pel een aantal knoflooktenen naar smaak, een stuk of 4 bijvoorbeeld en knijp deze met een knoflookknijper door de yoghurt en mayonaise mengsel. Even roeren en proeven. Misschien wil je nog wat extra yoghurt, mayonaise of knoflook toevoegen.
  4. Je kunt mierikswortel toevoegen als extra smaakversterker. Voorzichtig, mierikswortel is erg sterk qua smaak!
  5. Afmaken met gemalen zeezout en/of gemalen peper naar smaak.
  6. Voeg eventueel wat gehakte bieslook en/of peterselie toe.
  7. Voor een lekker marokaans tintje:
  8. Doe een klein beetje olijfolie in een klein (koeken)pannetje. Zet dit op een matig vuurtje.
  9. Zodra de olie warm is, doe twee theelepels Djinten in de olie en fruit dit even aan. Je ruikt wanneer dit klaar is. Pas op dat je het niet laat aanbranden.
  10. Laat even afkoelen en meng de Djinten door de knoflooksaus.
  11. Voeg 2 theelepels Harissa toe.
Notities

Lekker voor bij de grill of barbecue. Denk daarbij ook aan grillen met de kerst. Gebruik de marokaanse variant voor bijvoorbeeld shoarma of doner kebab.

Je eigen knoflook kweken?

Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Categories: Recepten, Sauzen

Leave a Reply


Recente Recepten

Mayonaise zonder ei –...

Posted on aug - 4 - 2017

1 Comment

Luchtige boterkoek

Posted on jun - 6 - 2016

0 Comment

Zomerse peultjes

Posted on mei - 9 - 2016

0 Comment

Beure Blanc Botersaus

Posted on mrt - 19 - 2016

0 Comment

Recente berichten

Regrow your foods

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Oliebollen! De lekkerste bak...

Posted on dec - 22 - 2016

0 Comment

IBM Chef Watson

Posted on feb - 22 - 2016

0 Comment

Sponsors, klikken is aardig