Een overheerlijke en gezond soepje als voorgerecht of voor een winterse zondagmiddag.
Mocht je nog knolselderie over houden, maak daarmee dan deze lekkere selderijsalada voor ‘s-avond bij de TV.
Ingrediënten
- Halve Knolselderij
- 1 grote ui
- 4 tenen Knoflook
- olijfolie Geen extra vierge.
- Roomboter
- 1 el Thijm Het liefst vers natuurlijk
- 1 stengel Peterselie Krul of plat
- 2 volle eetlepels Bloem
- 2 of 3 bouillonblokjes Tuinkruiden, groente of kippenbouillon naar smaak.
Porties:
Instructies
- Zet 1,5 liter water op de kook in de waterkoker.
- Schil de knolselderij en snij in niet te grote blokjes.
- Pel de uit en snij in grove stukken.
- Fruit de uit, de knolselderij en thijm zo'n 3 minuten. Zet het vuur niet te hoog. Fruiten is niet bakken! De ui moet zweten. Doe de laatste minuut de gepelde en in stukken gehakte knoflooktenen er bij.
- Doe de 2 eetlepels bloem erbij en goed roeren. Het vuur moet niet te hoog staan. Het geeft niet als de bloem begint te plakken aan de bodem. De bloem moet garen.
- Doe een scheutje water bij het prutje en roer dat er goed doorheen totdat dit is opgenomen tot de bloem. Herhaal dit met scheutjes water totdat het prutje geen sausje meer is en het water gewoon goed oplost. Pas dan mag de rest van het water er bij.
- Zet de soep op een matig vuur aan de kook.
- Na 5 minuten mag je de soep pureren met een staafmixer.
- Je kunt er voor kiezen om de soep na het pureren te zeven als er erg veel grote stukken in blijven zitten.
- Voeg bouillonblokjes naar smaak toe. Laat eerst de eerste oplossen en proef dan of er nog bij moet.
- Laat de soep nog 10 minuten zacht koken.
- Serveer de hete soep. Garneer met een paar blaadjes peterselie.
Notities
Je kunt deze soep varieren door bijvoorbeeld wat aardappel, wortel of pastinaak mee te koken voordat je gaat pureren. Let er op dat de kooktijd dan mogelijk langer wordt. Echter, hoe kleiner je snijdt, hoe korter de kooktijd!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe







