Je kent het wel. Je maakt een keer snert of iets dergelijks en je hebt knolselderij over. Maak hier een heerlijke selderijsalade van. Lekker voor op een toastje bij de TV.
- Knolselderij Hoeveelheid: wat je over hebt van bijvoorbeeld de snert.
- 1 el Mayonaise Gebruik hier een minder vette mayo voor.
- 3 el Griekse Yoghurt Een minder vette en lekker yoghurt
- 1 of 2 tl Dijon mosterd
- 1 tl Mierikswortelpasta Potje van Kuhne. Vers is ook lekker, maar kan me voorstellen dat je dat niet hebt.
- Zout Naar smaak
- Peper Naar smaak
- Keukenmachine met rasp Kan ook op de hand. Dat is echter meer werk.
- Schil de knolselderij en snij in stukken die in de keukenmachine met rasp kunnen, of stukken die handzaam zijn voor een handrasp.
- Doe de geraspte knolselderij in een schaal en meng de mayonaise, yoghurt, mosterd en de mierikswortel door elkaar. Proef en kijk of er nog wat mayonaise en/of yoghurt bij moet. Misschien nog wat mosterd?
- Breng op smaak met zout en peper.
- Enjoy!