Een lekkere Italiaanse toast voor de dip of tapenade.

scrocchi
Scrocchi toast
Recept Afdrukken
Een lekker Italiaans toastje om mee te dippen of gewoon als toastje. Ik gebruik als extra Za'atar als smaak. Dit kun je gewoon bij de grootgrutter halen. Het is een combinatie van een wilde oregano (verwant aan marjolein) gemengd met sesamzaad en sumak. Je kunt uiteraard ook gewoon de normale oregano gebruiken. Voeg dan wel een beetje zout toe aan het recept.
Prep Tijd
30 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Prep Tijd
30 minuten
Passieve Tijd
1 uur
scrocchi
Scrocchi toast
Recept Afdrukken
Een lekker Italiaans toastje om mee te dippen of gewoon als toastje. Ik gebruik als extra Za'atar als smaak. Dit kun je gewoon bij de grootgrutter halen. Het is een combinatie van een wilde oregano (verwant aan marjolein) gemengd met sesamzaad en sumak. Je kunt uiteraard ook gewoon de normale oregano gebruiken. Voeg dan wel een beetje zout toe aan het recept.
Prep Tijd
30 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Prep Tijd
30 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de bloem, bakpoeder, paprikapoeder, chili en/of cayenne en de Za'atar goed door elkaar in een kom.
  2. Voeg water en olijfolie toe.
  3. Even met een lepel goed roeren en zodra het vocht is opgenomen, lekker kneden op een snijplank of schone aanrecht. Bestuif deze wel even voor met bloem om plakken te voorkomen.
  4. Zodra het deeg goed is door gekneed, maak je er een bol van en leg je deze afgedekt met folie terug in zijn kom. Zet deze vervolgens een uurtje in de koelkast.
  5. Verhit de oven voor op 220-230 graden en pak alvast een bakplaat. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Dit scheelt schoonmaken en plakken.
  6. Tijd om de toastjes te maken. Er zijn mensen die rollen het toastje per stuk uit met een deegroller. Ik vind dat nogal een klus. Ik pak een schone snijplank en bestuif deze met bloem. Snij de deegbol in 2 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte van de snijplank. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op de snijplank. Pak een pizzasnijder en snij daarmee toastjes in de gewenste formaat. Hou je van diptoastjes, maak er dan vierkantjes van. Wil je toast om te beleggen met iets van tapenade, snij er dan rechthoekjes uit.
  7. Leg de uitgesneden toastjes op de bakplaat met bakpapier. Strooi er zeezout en peper overheen. Bestrijk of besprenkel met olijfolie. Druk eventueel de zout en peper wat in de toastjes.
  8. Bak zo'n 6 a 7 minuten in de oven lekker knapperig. Dit is natuurlijk afhankelijk van de oven. Als ze na deze 6 a 7 minuten nog zacht zijn, doe je er gerust een minuutje bij.
  9. Even afkoelen en in een schaaltje doen.
  10. Eet smakelijk!
Notities

Gebruik de kruiden die je zelf lekker vindt! Za'atar is niet Italiaans, maar komt uit Midden-Oosten. Doe olijfolie in een kommetje en gooi daar royaal Za'atar in. Goed mengen en dip er iets van platbrood in. Je kan ook gewoon oregano of andere Italiaanse kruiden gebruiken. Het is maar wat jij lekker vindt!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Categories: Hapjes, Recepten

Leave a Reply


Recente Recepten

Authentieke pasta carbonara met...

Posted on mrt - 13 - 2025

0 Comment

Avocado Toast met Spiegelei...

Posted on mrt - 7 - 2025

0 Comment

De Perfecte Guacamole voor...

Posted on jul - 5 - 2024

0 Comment

Honing-Mosterd-Dille dressing

Posted on mei - 22 - 2022

0 Comment

Recente berichten

Gember: Zelf kweken

Posted on mrt - 4 - 2025

0 Comment

Bakken in Extra Vierge...

Posted on jul - 5 - 2024

0 Comment

Lente-ui opnieuw laten groeien:...

Posted on aug - 15 - 2023

0 Comment

Sponsors, klikken is aardig