Uit mijn groentepakket van Proevkantoor had ik nog een beetje Postelein over. Wat doe je er mee, wat kun je er mee?
Ik heb er een frisse salade van gemaakt en deze gebruikt als bijgerecht. Erg lekker fris.
- 1 portie Postelein
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 handje Zonnebloem pitten
- 1 snufje Zeezout
- 1 snufje Vers gemalen Peper
- 1 el Walnoot olie
- Parmezaanse kaas Hoeveelheid naar smaak
- Was de postelein en laat uitdruipen.
- In een schaaltje doen en naar smaak zeezout en versgemalen peper toevoegen.
- 1 eetlepel witte wijnazijn toevoegen en mengen door de postelein.
- 1 eetlepel walnoot olie toevoegen en mengen.
- Rooster in een koekenpan op hoog vuur de zonnebloem pitten. Goed husselen en niet laten aanbranden. Laat deze pitten vervolgens afkoelen.
- Doe de zonnebloempitten door de postelein salade.
- Rasp er met een groffe rasp Parmezaanse kaas over.







