Dit is een wijziging op een recept dat ik op het internet heb gevonden. Oorspronkelijk werd hier walnoot gebruikt, maar dat vind ik niet zo geweldig passen. Ik heb dit dan ook weggelaten. Een alternatief zouden pijnboompitten nog kunnen zijn.
De salade is lekker snel te maken en bestaat uit Galia meloen met lekkere ham, avocado en mozarella. Lekker afgemaakt met Balsamico siroop.
|
|
|
|
Dit is een wijziging op een recept dat ik op het internet heb gevonden. Oorspronkelijk werd hier walnoot gebruikt, maar dat vind ik niet zo geweldig passen. Ik heb dit dan ook weggelaten. Een alternatief zouden pijnboompitten nog kunnen zijn.
De salade is lekker snel te maken en bestaat uit Galia meloen met lekkere ham, avocado en mozarella. Lekker afgemaakt met Balsamico siroop.
|
- 80 gr Rucolo salade
- Halve Galia meloen
- 1 pakje Rauwe ham Iets als Bauernschinken of andere ham naar keuze
- 1 Avocado
- 1 pakje Mozarella Bij voorkeur buffel. Alternatief witte kaasblokjes of feta
- Balsamico siroop of azijn. Siroop voor garnering. Eventueel Azijn, maar wees daar voorzichtig mee!
- Koolzaad olie Eventueel olijfolie extra vierge
- Doe de rucola salade in een grote kom of bord. Besprekel de salade met de koolzaad olie en hussel goed door elkaar zodat alle blaadjes bedekt zijn.
- Halveer de meloen en ontdoe deze van de schil. Haal met een lepel het binnenste er uit. Snijd vervolgens de meloen in kleine blokjes naar eigen inzicht. Hussel de meloenblokjes door de salade.
- Scheur de ham in stukjes en verdeel deze over de salade.
- Scheur de mozarella in stukjes en verdeel deze ook over de salade.
- Snijd de avocado in 2 helften en verwijder de pit. Haal vervolgens met een lepel de helften intact uit de schil en snij deze in plakjes. Verdeel deze ook over de salade.
- Garneer met de balsamico in een streepjes zigzag patroon of besprekel met azijn.
- Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappel puree.







