Een heerlijke herfst pompoenensoepje.

pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een heerlijke herfst pompoenensoepje.
pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een heerlijke herfst pompoenensoepje.
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snij/hak de pompoen in 4 kwarten
  2. Verwijderen met een lepel de zaadlijsten en schil de 4 kwarten met een dunschiller.
  3. Doe wat zonnebloem olie in de pan en zet deze op een laag vuur.
  4. Snij de pompoenkwarten in stukken. Dit mag best grof zijn. Doe deze in een soeppan.
  5. Pel de uien en knoflooktenen. Hak/snij deze grof en doe deze ook in de pan.
  6. Doe de salie en paprikapoeder in de pan.
  7. Fruit alles 10 minuten. Regelmatig roeren. Pas op dat het niet aanbakt. Het vuur moet niet te hoog.
  8. Ondertussen: Doe 1,5 liter in een waterkoker, of zet een pan water op het vuur.
  9. Voeg 3 eetlepels bloem bij de pompoen en roer goed door. De bloem kan nu aankoeken, maar dat hoort. Pas op de het vuur niet te hoog staat. Het moet niet aanbranden. De bloem moet even gaar worden. Hooguit een minuutje bij goed roeren.
  10. Doe steeds een klein beetje van het kokende water bij de droge roux en roer dit goed door totdat het water is opgenomen door de bloem. Herhaal dit totdat het een mooi glad goedje wordt. Je kunt dan steeds meer van het water toevoegen totdat er 1,5 liter in zit.
  11. Laat de soep op een laag vuur zo'n 15 tot 20 minuten pruttelen. Regelmatig roeren in verband met aankoeken van de bloem.
  12. Pureer de soep met een staafmixer. Dit mag je grof doen, of helemaal fijn pureren naar smaak.
  13. Voeg 2 blokjes boullion toe en laat dit oplossen. Proef even of er nog een 3e blokje bij moet.
  14. Als het 3e blokje ook is opgelost dan nog even op smaak brengen met wat peper.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Categories: Recepten, Soep

Leave a Reply


Recente Recepten

Mayonaise zonder ei –...

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Luchtige boterkoek

Posted on jun - 6 - 2016

0 Comment

Zomerse peultjes

Posted on mei - 9 - 2016

0 Comment

Beure Blanc Botersaus

Posted on mrt - 19 - 2016

0 Comment

Recente berichten

Regrow your foods

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Oliebollen! De lekkerste bak...

Posted on dec - 22 - 2016

0 Comment

IBM Chef Watson

Posted on feb - 22 - 2016

0 Comment

Sponsors, klikken is aardig