Een heerlijk snel gemaakte boterkoek.

Luchtige boterkoek
Recept Afdrukken
Een heerlijke boterkoek, in een oogwenk gemaakt.
Prep Tijd
30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Prep Tijd
30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Luchtige boterkoek
Recept Afdrukken
Een heerlijke boterkoek, in een oogwenk gemaakt.
Prep Tijd
30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Prep Tijd
30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix de boter, samen met de suiker en wat zout. Het is handig als de boter zacht is. Laat hiervoor de boter een half uurtje uit de koelkast of verwarm het een aantal seconden in de magnetron. Doe tevens wat citroenrasp, citroensap of lemoensap bij het deeg, samen met 1 ei.
  3. Doe steeds een beetje bloem bij de boter en mix dat door elkaar, totdat je deeg overhoudt.
  4. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg over de bakvorm.
  5. Verdeel amandelen over de taart. Zonnebloempitten of pompoenpitten zijn ook erg lekker.
  6. Klop het 2e ei los in een schaal en bestrijk daarmee de taart.
  7. Lekker een half uurtje in de oven en wachten maar.
  8. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Lekker bij de koffie of thee.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Categories: Patiserrie

Leave a Reply


Recente Recepten

Mayonaise zonder ei –...

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Luchtige boterkoek

Posted on jun - 6 - 2016

0 Comment

Zomerse peultjes

Posted on mei - 9 - 2016

0 Comment

Beure Blanc Botersaus

Posted on mrt - 19 - 2016

0 Comment

Recente berichten

Regrow your foods

Posted on aug - 4 - 2017

0 Comment

Oliebollen! De lekkerste bak...

Posted on dec - 22 - 2016

0 Comment

IBM Chef Watson

Posted on feb - 22 - 2016

0 Comment

Sponsors, klikken is aardig